Seniorentheater De Rimpel speelt 'Mantelzorg omdat het ….'

Leeuwarden

De premièrevoorstelling van 'Mantelzorg omdat het................' vindt op vrijdag 29 juni plaats. Deze voorstelling begint om 15.00 uur en is in wijkzorgcentrum Greunshiem in Leeuwarden.

Het is alweer de tweede voorstelling die Seniorentheater De Rimpel heeft gemaakt. De eerste, 'Blauwe Zone', is in diverse woonzorgcentra met veel succes gespeeld. De nieuwe voorstelling is vooral bedoeld voor mantelzorgers maar ook zorgvragers zijn welkom.

DE mantelzorger bestaat niet. Vaak is het de echtgeno(o)t(e) of dochter/zoon; soms een buurvrouw of vriendin. Maar hoe de familiaire of vriendschappelijke band ook is, veel mantelzorgers lopen tegen dezelfde zaken aan: een (te) grote betrokkenheid, uitputting en soms zelfs volledige opoffering.

En hoe ervaart de zorgvrager de mantelzorg? Gedwongen in een afhankelijke positie heeft de zorgvrager maar te accepteren wie er over de vloer komt en hoelang.

Was dat wat de regering voorhad met de participatiemaatschappij? Seniorentheater De Rimpel houdt het publiek een spiegel voor over het thema 'Mantelzorg'. Want hoe pijnlijk sommige situaties ook zijn, door een theaterbril valt er gelukkig genoeg te lachen. En dan wordt ook duidelijk hoe ingewikkeld vaak de band is tussen de zorgvrager en mantelzorger.

Deze voorstelling is gemaakt in samenwerking met zorgorganisatie Palet en met steun van het fonds Sluyterman van Loo. De voorstelling wordt georganiseerd door Wellzo.

Gratis opgave kan via mantelzorg@wellzo.frl of (058) 2100216. Maar wees er snel bij want de kaartjes vliegen de deur uit!


Auteur

Redactie