Noord-Nederland krijgt Mural Festival: Writer's Block

Leeuwarden

Leeuwarden is vanaf de zomer van 2019 een nieuw festival rijker: Writer’s Block, uniek voor Noord-Nederland. Kunst buiten de musea, buiten de galeries, buiten de ateliers. De straat als canvas en expositieruimte.

Writer’s Block wordt een jaarlijks terugkerend festival waar mural art en street art twee weken lang in al zijn vormen en verschijningen centraal staat. 

Writer’s Block presenteert street art die verwondert, inspireert, kleur geeft, soms schuurt, maar vooral zelfbewustzijn stimuleert. Het festival biedt een platform aan een bruisende jonge (street) art-scene, waarbij we zowel lokaal als internationaal talent laten zien aan een breed publiek vanuit de gedachte ‘going underground doesn’t mean that you stay local’.

Writer’s Block wil echter meer zijn dan een presentatie van street art. Het wil een beweging zijn, waarbij de stad na afloop mooier is dan hij was. Visueel, maar zeker ook sociaal. Met een focus op talentontwikkeling en social design, gecombineerd met het presenteren van de verscheidenheid van scenes en subculturen die gelieerd zijn aan de street-art cultuur (denk hierbij aan hiphop, spoken word, turntablism) streven we naar een evenement wat kan dienen als een katalysator van de aanpak van een verscheidenheid aan culturele en sociale vraagstukken. Denk hierbij aan vraagstukken als openbaar kunstbeleid, community building, cultureel duurzame ontwikkeling en talentontwikkeling.

Tot aan het festival zelf komt Writer’s Block met meerdere ‘previews’, waarvan de drie wanden aan de Marshallweg (foto) de eersten zijn. Voor deze previews zocht Writer’s Block de samenwerking met onder andere Arriva, Fries Museum en Gemeente Leeuwarden. 


Auteur

Redactie