Winst vaak gemist in vierde ronde Zomderdamcompetitie

SURHUISTERVEEN

In de vierde ronde van de Zomerdamcompetitie werden er in de Ereklasse verschillende winstmogelijkheden gemist.

Hoofdklasser Harm Terpstra legde zijn wil op aan ereklasser Klaas Veldstra maar vergat zichzelf te belonen door de winst uiteindelijk te missen en genoegen te nemen met remise. Maar ja een 4e plaats in de ranglijst is ook wat waard. Rinus Veenstra uit Joure speelde een puike partij tegen de virtuele koploper Sipke Doller uit Haulerwijk. Zijn goede stand met perspectieven ging teloor omdat Sipke weer een verraderlijke slagzet had voorbereid waardoor het potje uiteindelijk naar remise toe liep. Piet Leyenaar uit Leeuwarden kan voorlopig de titel remisekoning op zijn naam schrijven. Kroegbaas en deelnemer Henk Hosper uit Mildam was hierdoor zeker behoorlijk onder de indruk. In een gewonnen uitgangspositie liep hij door eigen toedoen in een valletje waarbij hij op meerslag bleef staan en Piet lachend zijn 4e remise noteerde. De uitvoerige analyse achteraf zal Henk ongetwijfeld een slechte nachtrust hebben bezorgd. Opvallende spelers in dit toernooi zijn de volgende: Geert Rozenberg uit Mildam voert de ranglijst aan met 7 punten uit 4 wedstrijden. Zelfs Willem Lep uit Britsum kon hieraan afgelopen maandag niets veranderen. Bert Oegema speler van het roemruchte Damcombinatie Friesland team heeft eveneens 7 punten behaald en schakelde directe tegenstander Martin Boersbroek maar even uit. Harm Terpstra al eerder genoemd volgt met 6 punten en heeft al een relatief zwaar programma achter de rug. Eveneens met 6 punten op de 6e plaats Sape één van de gebroeders Hiemstra uit Harkema. Sape die een goed clubseizoen afsloot bij TTS uit Surhuisterveen bevestigde zijn goede vorm en Gerard Weinans moest in Sape zijn meerdere erkennen. Maar met nog 11 ronden te gaan en de terugkomst van de Spanjegangers die een toernooi in Salou afwerkten kan er nog van alles gebeuren in de komende weken.

Auteur

Fokke Wester