Sneldamkampioenschap bij TTS in Surhuisterveen

Surhuisterveen

 SURHUISTERVEEN - De damarena van Troch Tinken Sterk (TTS) uit Surhuisterveen was zaterdag het toneel van het zogeheten sneldamkampioenschap van Friesland.

De titelstrijd organiseerde TTS in samenwerking met de Provinciale Friese Dambond (PFD). De eerste drie geklasseerden konden zich bij het kampioenschap in Surhuisterveen plaatsen voor de strijd om de landelijke titel. Deze staat voor 11 juni op het programma. Na afloop van de twaalf partijen met een speeltempo van vijf minuten en vijf seconden per zet kon de organisatie in de loop van de middag de volgende kampioenen bekend maken: Groep A: sneldamkampioen van Friesland Jan van Dijk uit Ureterp. Groep B: kampioen Aize Plantinga uit Mildam. Groep C : kampioen Wim Riddersma uit Drachten. Groep D: dameskampioen Ypie Poepjes-Koopmans uit Lemmer. Op de bijgaande foto’s de kampioenen en een impressie van de dag in Café De Haven in Surhuisterveen. Eigen foto’s  

Auteur

redactie