Ledûb een Nederlands bedrijf uit Budel (NB)

Ledûb is een welbekend Nederlands overhemden merk. De overhemden van Ledûb worden gemaakt met het motto: ‘Elk overhemd is een kunstwerk’. De kunst is terug te zien in de kwaliteit van de overhemden. Ledûb heeft een breed assortiment met verschillende mouwlengtes, pasvormen en maten. De shirts bieden comfort en gaan mee met de huidige modetrends.

Wil je meer weten over de overhemden van Ledûb? Hoe het merk is ontstaan? en must-know facts? Lees dan snel door!

Het ontstaan van Ledûb

In 1963 is het merk opgericht door de Sjef van Winkel. De merknaam Ledûb is gespiegeld Budel. Dit is de Brabantse plaats waar het merk is opgericht. Gedurende jaren 60 bereidt de zoon van Sjef, Gerard zich voor om de leiding over te nemen. Hij werkt op iedere afdeling mee om de processen te begrijpen. Vervolgens volgt hij een cursus van het Financieel Dagblad. De cursus is bedoeld voor zonen die de toekomstige rol van de vader willen overnemen. De twee jaar durende cursus kost Gerard 10.000 gulden. Het was zijn beste beslissing ooit. In 1970 neemt Gerard de leiding over van vader Sjef.

Overhemden van Ledûb

Ledûb heeft vier pasvormen; regular fit, modern fit, tailored fit, slim fit. Regular fit is een recht model en bedoeld voor de man die van veel bewegingsruimte houdt. Een modern fit overhemd is een enigszins getailleerd model. Kies voor tailored- of slim fit als je een overhemd wilt dat goed aansluit om het lichaam. Slim fit is getailleerder dan tailored fit. Ledûb is trots op de kwaliteit van de boorden die op het overhemd zitten. Het merk heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd om de kwaliteit van boorden te waarborgen. Tegenwoordig blijft de boord in uitstekende staat na veel wasbeurten. Ledûb heeft voor de liefhebbers ook strijkvrije overhemden. Deze collectie bestaat uit 100% katoen shirts.

Ledûb - de boordenspecialist

De drang naar boorden van kwaliteit is ontstaan in de jaren vijftig. Sjef van Winkel was ontevreden met de lelijke boorden van de overhemden. Tijdens het oprichten van zijn overhemdenfabriek werd de boord een cruciaal aspect van het overhemd. De passie voor goede boorden is nog steeds terug te vinden, en Ledûb houdt zich constant bezig met het verbeteren van de kwaliteit. De boorden zijn gemaakt van strijkvrije stoffen en beschikbaar in diverse kleuren. Met een Ledûb overhemd ga je goed gekleed op pad. De collectie van Ledûb is een mix aan overhemden. Je kunt kiezen voor een overhemd dat bij uitstek geschikt is voor een feestelijke avond. Daarnaast kun je kiezen voor een zakelijk heren overhemd van Ledûb. Zo zie je er goed uit op kantoor. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een Ledûb overhemd? Kijk dan een op overhemden.com. De meeste online overhemden van Ledûb.