Voorjaarsexpositie aquarellen in Rottevalle

ROTTEVALLE - Galerie-Atelier Klaske Kalsbeek-Vlasma te Rottevalle biedt van 5 tot en met 28 april plaats aan haar jaarlijkse 'Voorjaarsexpositie Aquarellen'.

Klaske werd geboren op 14 mei 1948 in Friesland, waar zij nog steeds woonachtig is in het dorpje Rottevalle. Reeds op jonge leeftijd werd zij geboeid door de diverse mogelijkheden op het gebied van creativiteit. Zo maakte zij een tijdlang kunstwerken van brooddeeg en klei. Echter vanwege haar grote bewondering en liefde voor bloemen en de natuur, met in het bijzonder de roos, wilde zij deze tastbare schoonheid voor eeuwig op het schildersdoek vastleggen.

In 1992 heeft zij voor het eerst in haar leven een penseel ter hand genomen en is zij begonnen haar gevoelens voor bloemen in schitterende aquarellen tot uitdrukking te brengen. Geraakt door de natuur bouwt zij al schilderend haar compositie op van bloemen, stillevens of landschappen. Kijkend naar haar werken kan men concluderen dat zij over een echte gave beschikt.

Reeds vijf keer ontving zij een prijs tijdens een expositie in Friesland en bovendien behaalde ze een eerste prijs op de Art Expo 1997 in Amsterdam.

Practische informatie
De openingstijden aan de Heidbuorren 3 te Rottevalle zijn als volgt: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 1700 uur; paasmaandag van 11.00 tot 17.00 uur.