Oproep: Harrie Graansma wil in discussie met bekladders woning

Boelenslaan - De woning van PVV-gemeenteraadslid en lid Provinciale Staten Harrie Graansma is vorige week beklad met leuzen. Deze leuzen waren specifiek bedoeld voor de tevens op dit adres woonachtige zoon Jeffrey Graansma.

De 19-jarige Graansma is kandidaat voor de provinciale verkiezingen op 20 maart. Hij wordt door de onbekende dader(s) beticht van fascisme en krijgt het verzoek op te stappen. 

Johan ter Elst van radioprogramma Op ’e Hichte zegt hierover: ,,Er is doorgaans weinig mis met ludieke en onorthodoxe acties tijdens verkiezingstijd. In een vrij en democratisch land kan en mag dat, mits binnen de kaders van het welgevoeglijke. Met het bekladden van eigendommen zullen kiezers echter weinig op hebben, ongeacht politieke signatuur. Wellicht zullen de daders van de leuzenactie daar heel anders over denken. Graag stelt RTV-Kanaal 30 de actievoerder(s) aanstaande zaterdag in de gelegenheid telefonisch in discussie te gaan met politicus Harrie Graansma om hun actie met open vizier toe te lichten. Aangezien de bekladding bij nacht is gebeurd en er geen auteursnamen bij vermeld stonden, hebben de programmamakers geen mogelijkheid voor een rechtstreekse uitnodiging.”

Het politieke item staat gepland op zaterdagmorgen 16 maart om 11.30 uur tijdens het programma Op ’e Hichte. Er kan ingebeld worden via het RTVK30-nummer: 0511-461717. Reacties van andere luisteraars op dit onderwerp zijn ook welkom.