,,Ook met maatje meer mag je er zijn”

SURHUISTERVEEN - Vrouwen met een maatje meer konden lange tijd niet meedoen met miss-verkiezingen. Met de komst van de Miss Curve kwam daar verandering in, aan deze verkiezing kunnen vrouwen met maat 40 of meer meedoen. Vorig jaar vond de eerste editie plaats. Dit jaar bevindt zich onder de finalisten de 24-jarige Lily-Ann Reintke uit Surhuisterveen. ,,Ik zie om me heen veel vrouwen die streven naar maatje 36. Maar je kunt er met een maatje meer óók heel goed uitzien. Met mijn deelname wil ik laten zien dat je er mag zijn, ongeacht welke maat je hebt.”

Een vriendin van Lily-Ann deed vorig jaar mee aan de eerste editie van de verkiezing, en vond dat Lily-Ann zich dit jaar op moest geven. ,,Ik dacht in eerste instantie niet dat het wat voor me zou zijn, maar toen ik in februari bij de castingdag was veranderde mijn mening daarover. Er waren dertig vrouwen. We waren allemaal heel zenuwachtig en ook wel wat onzeker. Voor velen van ons was het de eerste keer dat we met zoiets meededen. Maar je wordt geaccepteerd zoals je bent en dat heeft mijn zelfvertrouwen erg goed gedaan.” Anders dan bij andere missverkiezingen is dat er tijdens deze verkiezing geen bikinironde wordt gehouden. ,,Daar was ik wel heel blij mee. Dat was niets voor mij geweest.”

Deelneemsters komen uit heel Nederland. Na de castingdag bleven er tien kandidaten over die meedingen naar de titel Miss Queen of Curves, en acht kandidaten die meedingen naar de titel Miss Princess of Curves.

Inmiddels is Lily-Ann iedere zondag op pad, onder andere voor catwalktraining en het oefenen van de openingsdans die ze met de andere finalisten op 13 april op zal voeren tijdens de finale in Cultureel Centrum De Skans in Gorredijk.

De reacties van haar omgeving op haar deelname aan deze verkiezing waren louter positief. ,,Mijn ouders vonden het erg goed dat ik meedoe. Ze zien dat ik groei in zelfvertrouwen. Ook vrienden reageerden positief, al waren sommigen wel wat verbaasd over dat ik hier aan mee ging doen.” Lily-Ann zelf zou zelf andere vrouwen met een maatje meer zeker aanraden om eens mee te doen met een dergelijke verkiezing. ,,Ik heb een aantal vriendinnen die net als ik een maatje meer hebben. Ik zou ze deelname aan deze verkiezing zeker aanbevelen. Ik wil met mijn deelname laten zien dat het niet uitmaakt wat voor maat je hebt. Je mag er zijn.”

Naast de voorbereidingen voor de finale is Lily-Ann ook bezig om geld in te zamelen voor het goede doel dat aan de verkiezing is gekoppeld; de Hartstichting. Daar zamelt ze onder andere lege flessen voor in en aankomende zaterdag houdt ze een spinningmarathon bij sportschool Reflex in Surhuisterveen. Inleg voor deelname bedraagt €2,-, dat zal gaan naar de Hartstichting. Aanmelden voor de spinnningmarathon (13.00-13.45 en 14.00 - 14.45, inloop om 12.30 uur) kan bij Lily-Ann of bij de sportschool.