It Fean/Boelenslaan verliest belangrijke wedstrijd

SURHUISTERVEEN – It Fean/Boelenslaan verloor van VZK/Donkerbroek: 14-15.

VZK/Donkerbroek startte de wedstrijd goed en scoorde snel drie keer. It Fean/Boelenslaan wist deze reeks te onderbreken door van afstand de bal in de korf te leggen. Vervolgens begon de Expert-formatie aan een inhaalrace. De ploeg scoorde vier keer op rij.

Zo’n tien minuten voor het einde van de eerste helft stond er dan ook een gelijke stand van 6-6 op het scorebord. Vlak voor rust waren Marc de  Vries en Lubbert-Jan Dijk nog trefzeker, waardoor er werd gerust met een stand van 8-6.

Vrij snel na rust vergrootte Jan van der Veen de voorsprong, maar daarna vocht Donkerbroek zich terug in de wedstrijd. Bij 12-12 kwamen de gasten op voorsprong. Een zenuwslopende slotfase volgde, maar uiteindelijk nam Donkerbroek de punten mee naar huis.

Een zuur verlies voor it Fean/Boelenslaan, maar er moet vooruitgekeken worden. Komend weekeinde staat er namelijk weer een belangrijk thuisduel op het programma: It Fean/Boelenslaan 1 – TFS 1. De wedstrijd begint om 18.30 uur in de Surventohal in Surhuisterveen.