Aanleg padelbanen op tenniscomplex Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Tennisvereniging TSO uit Surhuisterveen gaat investeren in haar accommodatie. Op het complex aan het Blauknopke worden onder meer twee padelbanen en een multifunctionele playground aangelegd.

Met de realisatie van de padelbanen is TSO de tweede club in Friesland waar de mix tussen squash en tennis zal worden gespeeld. Tennisvereniging Joure beleefde de provinciale primeur en gingen de Feansters voor. Padel is één van de snelste groeiende sporten in Nederland. Het spel wordt gespeeld in een kooi waardoor de - zachte - bal nooit of zelden uit het veld verdwijnt.

De padelbanen en de multifunctionele playground bij TSO maken onderdeel uit van plannen om het tennispark een zogeheten ‘open karakter’ te geven. ,,We willen daarmee invulling geven aan onze maatschappelijke rol”, aldus voorzitter Sietze Hoekstra. Het complex van TSO moet als ontmoetingsplaats gaan dienen. ,,Daarbij is een ieder welkom.”

Met het ‘open karakter’ hoopt TSO onder andere (meer) senioren aan het bewegen te krijgen. ,,Niet alleen omdat bewegen gezond is, maar ook om een sociaal isolement tegen te gaan”, aldus Hoekstra. Daarnaast is het de bedoeling om samen te werken met andere organisaties in Surhuisterveen, zoals bijvoorbeeld scholen en de kinderopvang. ,,Het heeft een meerwaarde voor het hele dorp”, aldus wethouder Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen.

Ook in een andere plaats van Achtkarspelen gaat een sportvereniging aan de slag met het ‘open karakter’. SC Twijzel is de tweede club die de deuren openzet voor een breed publiek. Een deel van de investeringen die TSO en SC Twijzel doen, wordt gedekt door de Regeling Open Club Initiatieven van Achtkarspelen.

,,Het is een pilot. Als het goed uitpakt, kunnen we het structureel maken”, aldus wethouder Spoelstra over de regeling. Inmiddels heeft ook voetbalvereniging VVT uit Twijzelerheide belangstelling voor de regeling getoond.