Noordenveld te sterk voor Flamingo’s

​Roden - Na een goeie start kon een door blessures verzwakt Flamingo’s de thuisclub niet bijbenen. In de tweede helft liepen de om de titel meestrijdende Rodenaren uit naar een dik verdiende 27-16 overwinning.

De thuiswedstrijd was nipt verloren, daarom rook Flamingo’s kansen in het duel met Noordenveld.  Knappe acties van Amarins van der Meer na sterk voorbereidend werk van Elizabeth Leenstra zorgden voor een 0-2 voorsprong. Deze lijn werd aanvankelijk goed doorgetrokken. Pas na 10 minuten kwam Noordenveld voor het eerst op een voorsprong, 4-3. Met een prima afstander scoorde Joukje Stuursma direct de gelijkmaker. Weer liep Flamingo’s, dankzij treffers van Martein Visser en Thea Baas, uit naar een voorsprong van 5-7. Daarna was het over en uit voor de geelhemden. Noordenveld kwam volledig op stoom. Spelend in hoog tempo en zeer weinig ruimte weggevend vonden de Rodenaren maar liefst 7 keer op een rij de korf.  Deze serie werd afgebroken door een schot van grote afstand van  Ronald Algra, waarmee de stand op  12-8 kwam.  Tevens was dit de ruststand.  Met twee treffers van Amarins van der Meer, 12-10,  begon Flamingo’s weer goed aan de tweede helft. De hoop op meer werd echter snel in de kiem gesmoord. Noordenveld was oppermachtig en liep  uit naar een royale voorsprong. De Buitenposters leken in deze fase van de wedstrijd lamgeslagen en hadden geen verweer. Nadat Wieger van der Wolf nog fraai van afstand had gescoord, bleef de teller staan op 27-16.

Volgende week speelt de De Haan Westerhoff formatie om 19.25 uur thuis in de Houtmoune tegen het altijd taaie Harich.

Scores Flamingo’s: Amarins van der Meer (7), Wieger van der Wolf (4), Ronald Algra (2), Joukje Stuursma, Thea Baas, Martein Visser.