“BuitensteBinnen” thema Kunst aan Huis Route Lauwersland

BUITENPOST - In de weekenden 9-10 en 16-17 maart vindt de 28e Open Atelierroute plaats in het Lauwersland: Noordwest Groningen en Noordoost Friesland.

De vierentwintig deelnemende kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema van deze Kunstroute: “BuitensteBinnen”.

“Van buiten naar binnen kijken. Als kunstenaar probeer je te begrijpen wat je voor je ogen ziet. Als je dan naar binnen kijkt, gebeurt er iets met je. Het raakt je, het maakt een verbinding tussen weten, zien en uiten. Je neemt informatie tot je en transformeert het tot jouw kunstuiting die je weer laat zien”.

Tussen 11.00 – 17.00 uur kunnen belangstellenden de kunstenaars op hun werkplek of op locatie ontmoeten en genieten van een diversiteit aan kunstwerken. Van schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, kartondruk en papierwerk, tot textiel, aquarel, illustraties, mixed media, grafiek, collages, sculpturen, objecten, tekeningen, poëzie, installaties enz.

In Kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen is een informatiepunt waar bestuursleden van de Stichting Route-Kunst-aan-Huis aanwezig zijn om belangstellenden te informeren over de kunstenaars en de route. Op alle locaties in de route zijn folders verkrijgbaar met een adreslijst van de deelnemers, foto’s van hun werk en een routekaart. De locaties zijn herkenbaar aan de Kunst-aan-Huis dropflag.

De Stichting heeft dit jaar weer twee gastkunstenaars uitgenodigd. Zij bouwen ter plekke een installatie vanuit het thema “BuitensteBinnen”. Trude van Assem is te ontmoeten in Gastatelier het Poterhok in Oosternijkerk en Irma Frijlink in Galerie Gewaagd in Hornhuizen.

De overige deelnemers zijn: Jellie Klaster, David van Kampen, Jan Reinder Adema, Jan Jansma, Herma van Wijk, Hennie Dijk-Stel, Karel Sterk, Thea Hoek-Spekman, Suzan Bosch, Jacomijn Steen, Heleen Kater, Greetje Hoving, Margot Brekelmans, Bep van der Vinne, Hiwe Groenewolt, Matty de Vries, Hans Sas, Margreet Doornbos, Marc de Groot, Trudy Beekman, anne wine en Eileen Blackmore.

In de Kans-op-Kunst Loterij kunnen bezoekers een kunstwerk naar keuze winnen ter waarde van €1.000,-. De kunstwerken zijn in de ateliers te bezichtigen waar ook de loten voor € 5,- te koop zijn.

Na afloop van de route worden de winnaars bekend gemaakt en ontvangen zij persoonlijk bericht.

De route is ook landschappelijk erg aantrekkelijk. Bezoejers rijden via mooie weggetjes en komen op bijzondere locaties. Alle informatie over de route en kunstenaars is te vinden op: www.kunstaanhuis.nlen facebook: https://www.facebook.com/kunstaanhuis Folders zijn o.a. verkrijgbaar bij alle deelnemende kunstenaars, kunstcentra, VVV’s, bibliotheken e.d.