Tweede Piepercross in Opende

OPENDE - Op 13/14 april wordt er op de grens van Groningen en Friesland aan de Poelbuurt in Opende weer een motocrossweekend gehouden. Er is een splinter nieuw parcours uitgezet van bijna tien kilometer.

Op zaterdag is er een MON brommercross in endurostijl, ‘s middags is er vrije offroadtraining.

Op zondag wordt er voor het eerst in Groningen een KNMV ONK jeugd enduro gehouden.

De beste jeugd endurorijders van Nederland komen aan de start. Omdat ze nog geen rijbewijs hebben, mogen deze jeugdklassen alleen op afgesloten terreinen rijden. Dit geldt voor de klassen JE-1(85cc) en JE-2(125/250cc) en een open klasse, waaraan ook dagstartlicenties mee mogen doen. Lokale helden zijn dus welkom, maar alleen voor deelnemers zonder motorrijbewijs.

Het klapstuk van het crossweekeinde wordt zaterdag verreden: een KNMV vieruurs cross countryrace. Hieraan kun je als solorijder meedoen, of kun je als team van twee rijders inschrijven. De teamrijders mogen elkaar aflossen zo lang en zo vaak als ze zelf willen . Voor de solorijders wordt het een vier uur durende slijtageslag tegen de andere rijders, het terrein, maar vooral tegen zichzelf. Vermoeidheid en gebrek aan focus en concentratie zal de meeste rijders al na een of twee uren parten spelen. Ook moet men in de pit-straat af en toe benzine tanken, eventueel sleutelen en ook zichzelf voorzien van eten/drinken en wellicht even korte rust nemen om het vol te kunnen houden.

Na vier uren wordt de wedstrijd afgevlagd en degene die de meeste ronden heeft gereden in de kortste tijd is winnaar. De uitzonderlijke bikkel die de Soloklasse weet te winnen wordt benoemd tot de “Pieperkoning van het Westerkwartier van 2019”.

Wie mee wil doen aan het motorweekend dient zich zo snel mogelijk in te schrijven.

Met name de inschrijving voor de CrossCountry van zondag 14 april begint al flink vol te lopen.

Inschrijven of meer informatie is te vinden op www.piepercross.com.