Rottevalle prijst zich gelukkig met punt in Franeker

Rottevalle beleefde een lastige voetbalmiddag in Franeker: 1-1.

Op een moeilijk bespeelbaar veld was Franeker van meet af aan de bovenliggende partij. Het ging beter met de omstandigheden om en speelde feller en directer. Rottevalle leed veel balverlies en kon in de eerste helft geen vuist maken.

Franeker was vaak dicht bij een doelpunt, maar Rottevalle mocht van geluk spreken dat zowel de voorzetten als de afronding ondermaats waren. Zo was de stand na een rommelige eerste helft nog 0-0.

Na de thee had Franeker iets minder in de melk te brokkelen, maar kwam in de 62ste minuut  toch wel verdiend op voorsprong. Edwin Hiemstra kon van dichtbij intikken. De thuisploeg kreeg daarna nog een paar dikke kansen, maar Rottevalle streed voor wat het waard was en rechtte de rug. Het was al een paar maal dicht bij de gelijkmaker toen in de vijfenzeventigste minuut Steffen Schra onderuit gehaald werd. Liekele Kamminga schoot onberispelijk binnen: 1-1.  Het punt werd gekoesterd, vooral ook in de wetenschap dat achtervolgers WTOC en FC Birdaard verloren. Rottevalle is en blijft daardoor koploper van de vierde klasse B.