Allerlei acties voor tennisvereniging De Noord Grootegast

GROOTEGAST - De verhuizing van T.V. De Noord kost veel tijd en geld. Om de tennisvereniging vooruit te helpen zijn er veel leden en vrijwilligers actief. Ook de aankomende tijd zal er veel werk verzet gaan worden op en rond de nieuwe tennis- en jeu d'boule-banen op Sportpark de Leegens. Ook wordt er meegedaan aan een aantal acties in de regio.

Tijdens NL Doet op 16 maart zijn er vrijwilligers nodig bij de tennis- en jeu d’boule banen op sportpark de Leegens. Aanmelden daarvoor kan via 06 14 96 40 20 of via https://www.nldoet.nl/klus/aanleg-groen-nieuwe-tennispark

Om de verhuizing en aankleding van het terrein te bekostigen zal de vereniging ook geld d.m.v. acties en sponsoring bijeen halen.

Van 9 t/m 28 februari 2019 neemt T.V. De Noord daarom deel aan de actie van Rabobank Noordenveld West Groningen. Alle leden van de bank kunnen hun stem uitbrengen voor T.V. De Noord. Om te stemmen dienen zij wel lid te zijn van de bank. 

Nieuwe leden ontvangen dan een unieke code waarmee zij kunnen stemmen. Het geld dat deze actie oplevert wil de vereniging gaan gebruiken om een speciale machine aan te schaffen voor het onderhoud van de nieuwe banen. Elke week dienen ze geborsteld en gesleept te gaan worden. Een zwaar en intensief werk als dat handmatig moet gebeuren. Een borstelmachine is sterker dan menig vrijwilliger, het onderhoud gebeurt grondiger, kost minder tijd en het inhuren van een gespecificeerd bedrijf is dan niet meer nodig.

T.V. De Noord doet naast de Rabobank-actie ook mee met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie van 11 februari tot en met 7 april. Bij de Poiesz supermarkt in Grootegast kunnen munten in de koker van de vereniging gedeponeerd worden.

De tennisvereniging heeft zelf ook een leuke actie bedacht om meer sponsormunten te verzamelen. Deze actie gaat als volgt:

Spaar je munten op, doe minimaal 25 sponsormunten in een zakje, doe daar een briefje bij met je naam, adres en telefoonnummer en lever het geheel in bij;

  • Froukje Buter Leeuwerik 12 in Grootegast
  • Folkert Boonstra Hoofdstraat 133 A in Grootegast
  • Brievenbus T.V. De Noord, De Noord 28, 9861 AN Grootegast
  • Of op 6 april tijdens de actiedag bij de Poiesz Grootegast, tussen 10.00 en 15.00 uur.

Mensen die meedoen maken kans op o.a. een zomerabonnement van T.V. De Noord, een cadeaubon voor een pedicure behandeling bij Pedicure Friesland, een (moederdag)ontbijt voor twee personen.

Met het geld wat via de jeugdsponsoractie opgehaald wordt hoopt het bestuur een oefentoestel te kunnen kopen. Met behulp van dit apparaat kun je zonder medespeler/tegenstander de tennisslagen oefenen. Dat is goed voor de techniek en snelheid.