Bodemvondstendag bij IJstijdenmuseum

Buitenpost - Het IJstijdenmuseum in Buitenpost, in het bezoekerscentrum op het terrein van de Kruidhof houdt zaterdag 23 februari een Bodemvondstendag.

Een dag waarop metaaldetectorzoekers elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Daarnaast kan iedereen vondsten laten beoordelen door deskundigen. Of het nu gaat om archeologische vondsten, fossielen, zwerfstenen, mineralen of andere bodemvondsten, zoals munten, metalen voorwerpen en aardewerk, de deskundigen kijken graag hoe oud het is, wat het precies is en welke waarde het heeft. Ieder jaar komen op Bodemvondstendag zo prachtige vondsten tevoorschijn.

Er zijn ook een groot aantal stands van detectoramateurs en verzamelaars, die hun bijzondere of interessante vondsten laten zien en vertellen over hun hobby. Een metaaldetectorbedrijf demonstreert de nieuwste modellen metaaldetectoren en geeft advies.

Belangstellenden die deze dag eens willen meemaken en willen bekijken wat er zoal in de bodem wordt gevonden zijn tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom met hun vondsten, maar moeten wel in gezelschap van een volwassene zijn.