Formido Surhuisterveen gaat verder als KlusWijs

SURHUISTERVEEN - De voormalige Formido Bouwmarkt aan de Vierhuisterweg in Surhuisterveen wordt momenteel omgebouwd naar een KlusWijs bouwmarkt.

Aangezien de naam Formido op landelijk niveau van het podium gaat verdwijnen, moest er gezocht worden naar een andere doe-het-zelf formule. De keuze is uiteindelijk gevallen op KlusWijs. Andries van Houten vertelt: “Uiteraard hebben we meerdere formule opties bekeken, echter de keuze ging heel snel naar KlusWijs. Het DNA en de bouwmarkten van KlusWijs passen precies bij wat wij zelf ook voor ogen hebben. Mensen maken het verschil, is het credo van de formule KlusWijs en daar sluiten wij ons graag bij aan! Ook de drie V’s Vakkundig, Vertrouwd en Voordelig zijn aspecten waar wij ons hard voor maken. Bovendien is KlusWijs een jonge, sterk groeiende organisatie, met enerzijds een zeer scherp prijsbeleid en anderzijds veel aandacht voor kwaliteitsproducten en dienstverlening.”

De komende periode worden de assortimenten helemaal up-to-date gemaakt. “Een mooie vernieuwde en frisse start”, gaat Sietze Boonstra verder, “de bouwmarkt krijgt een volledig nieuwe lay-out, waarbij de hoge stellingen plaats gaan maken voor lagere versies. Hierdoor ontstaat er veel meer rust en overzicht in de bouwmarkt. Het assortiment wordt volledig “neisjoen” en daarmee worden zelfs zeer scherpe kortingen gegeven op diverse productgroepen. Tevens krijgt iedere betalende klant in de aanloop naar de heropening een kortingsbon van 20% op één artikel naar keuze voor een volgende aankoop.”

De KlusWijs bouwmarkt wordt tevens uitgebreid met het concept KW Wonen. KW Wonen is een onderdeel van de KlusWijs formule en daarmee wordt ruim 400m2 woonplezier volgens het shop-in-shop principe geïntegreerd in de bouwmarkt.

Andries vertelt: “Al geruime tijd zochten we een goede invulling voor onze maatwerkafdeling. Wonen en woonaccessoires is een markt die steeds meer in opkomst is en waar wij een prima aanvulling in zien op onze bestaande bouwmarkt. Het zijn echt twee verschillende facetten, de KlusWijs bouwmarkt en KW Wonen, maar wel onder één dak verkrijgbaar. De bouwmarkt en de woonafdeling vullen elkaar naadloos aan!”

Zwaniek Jansen is de nieuwe aanwinst van KlusWijs, zij krijgt de verantwoordelijkheid over KW Wonen. Zwaniek is interieurstyliste en heeft reeds ruime ervaring in de woonwereld opgedaan. Met haar opleiding en ervaring, is zij het ideale gezicht gebleken voor KW Wonen. Zwaniek komt graag geheel vrijblijvend bij u thuis voor een persoonlijk advies voor de inrichting van uw woning.

De woonafdeling voorziet in diverse maatwerkassortimenten, zoals behang, gordijnen, vloeren en vloerbedekking, schuifdeurkasten, deuren, shutters, kleinmeubelen, buitenzonwering en woonaccessoires. Zwaniek vervolgt: “Echt een woonafdeling bomvol inspiraties en leuke ideeën. Het mooie aan deze woonafdeling is dat we de volledige klus uit handen kunnen nemen. We hebben “eigen klussers”, dit betekent dat de klant de klus volledig door ons kan laten verzorgen.” Daarnaast vertelt Zwaniek dat het merk Eijffinger ook gevoerd gaat worden.

De komende tijd staat in het teken van het verbeteren van de bouwmarkt.

Bepaalde assortimenten maken plaats voor nieuwe assortimenten van andere leveranciers, waardoor er actuele assortimenten tegen extreem hoge kortingen de winkel uitgaan. De winkel zal echter niet dichtgaan tijdens de verandering van formule.

Momenteel wordt er al druk nagedacht over een spectaculaire heropeningsactie. Tot die tijd kunnen klanten profiteren van mooie voordeeltjes bij KlusWijs Surhuisterveen.