Janet’s Dierenrijk nieuw in Harkema

Harkema - Janet Ophuis is in Harkema gestart met de dierenwinkel Janet’s Dierenrijk.

De 33-jarige onderneemster heeft haar opleiding mbo dierverzorging aan het AOC Terra te Groningen doorlopen. Na een stage belandde ze bij Aqua Zoo Friesland te Leeuwarden. Tien leerzame jaren heeft zij hier volgemaakt. In 2015 kwam er abrupt een eind aan de carrière als hoofd leidinggevende van de afdeling dierenverzorging. Er was faillissement aangevraagd. Het park werd overgenomen.

Bij de pakken neerzitten was geen optie en Janet ging vrijwilligerswerk doen voor de schildpaddenopvang in Harkema en bij de papegaaien opvang in Erica. ,,Al gauw kon ik in dienst bij de papegaaien opvang, nu genaamd World Of Birds Foundation. Hier werd ik uiteindelijk ook weer hoofd leidinggevende van de afdeling dierverzorging, en heb ik met een heel leuk team vrijwilligers mogen samenwerken”, vertelt Janet. De afstand tussen thuis en werk brak haar op en in 2017 kon zij aan de slag bij Pets Place. ,,Totdat het pand aan de Warmoltsstrjitte 115, waar de dierenwinkel voorheen was gevestigd, te huur werd aangeboden. Ik heb contact gezocht met de toenmalige eigenaar en zo is het balletje gaan rollen.”

Sinds vorige week is het vertrouwde assortiment te verkrijgen en zijn de levende insecten van dezelfde leverancier als voorheen ook weer te koop.