Historische Kring Gerkesklooster Stroobos start seizoen met lezing over wadlopen

GERKESKLOOSTER-STROOBOS - De stichting Historische Kring Gerkesklooster Stroobos heeft dit jaar een nieuw thema waarmee gewerkt wordt. Dit jaar gaat de stichting zich specialiseren op het voormalige internationaal transportbedrijf Broersma van Stroobos.

Voordat dit van start gaat is er voor de leden eerst nog een lezing in het museum over het Wadlopen. Deze lezing zal gegeven worden op dinsdagavond 12 februari om 19.45 uur in de Hervormde Kerk. Ook niet-leden zijn deze avond van harte welkom. Kosten voor de niet-leden is € 5,00 incl. een kop koffie/thee. De lezing wordt gegeven Johannes Veenstra, die iets zal vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van het Wad en zijn 35-jarige ervaring als wadloopgids.

Zaterdag 16 februari is het kloostermuseum/dorpsarchief in de Hervormde Kerk aan de Poorthoek 1A te Gerkesklooster weer geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De stichting heeft van diverse familie- en personeelsleden van transportbedrijf Broersma diverse foto's, artikelen en materiaal ontvangen.

Voor oud-personeel de moeite waard om op deze middag samen met oud-collega's de historie van het bedrijf nogmaals te beleven.

Tevens doet de stichting een beroep op oud-medewerkers van het bedrijf om oude foto's te laten scannen om een nog completer beeld van het transport  te krijgen. Ook andere atributen zijn van harte welkom.