Overzicht paardensport: regionale amazones presteren uitstekend

SURHUISTERVEEN - Regionale amazones waren afgelopen week succesvol op diverse concoursen.

Namens De Heideruters uit Harkema was Dineke Veenstra met haar pony Anjershof Peggy aanwezig in Tolbert. Deze combinatie reed naar een eerste prijs in de klasse L. Henrica Bakker werd met haar paard Quira Z vierde in de klasse B. Ciska Bakker werd op een concours in Harich achtste in de klasse B/BCD. Op hetzelfde concours werd Bakker met Time-out eerste in zowel de klasse Z als ZZ.

Ook leden van LR/PC de Marruters uit Eastermar waren in Harich. Melissa Kloosterman werd met haar paard Joompels SE vijfde en zesde. Sigrid Swart won met haar pony Twilight een derde en vijfde prijs in de klasse L. Yari Boersma en zijn pony Bente wonnen deze klasse met een zeer snelle tijd. Jan de Boer won met zijn pony Pepper een tweede prijs in de klasse M springen. Ten slotte won Kloosterman in Tolbert met het paard Golden een derde prijs in de klasse B springen.

Paulien de Bruin van de Survento Ruters uit Surhuisterveen won met haar paard Irebe een tweede en derde prijs in de klasse B in Zwaagwesteinde. Clubgenote Annick Hamstra reed met haar paard Elvis in de prijzen in de klasse L1.