Gehavend TTV Buitenpost 1 debuteert met nipte nederlaag

BUITENPOST - Aan het rijke bestaan van tafeltennisvereniging Buitenpost werd op zaterdag 2 februari een bladzijde toegevoegd. Het eerste herenteam maakte haar debuut in de landelijke 2e-divisie.

De seizoensouverture begon met een tegenvaller. Arnoud Hofman bleef noodgedwongen aan de kant met een enkelblessure. Hij werd vervangen door ex-teamgenoot André Folmer, die werd bijgestaan door Thomas Kuijer en nestor Jaap van Tijum. In het eigen Friese land troffen zij Arjan Huiden, Bas Douma en hét talent van het Nederlandse tafeltennis; Gabrielius Camara, van deBoer Taverzo 2 uit Zoetermeer.

Ex-eredivisie-speler van Tijum voelde zich op 2e-divisie-niveau als een vis in het water en bleef ongeslagen. De ervaren kopman bleek ook voor Camara, die in de laatste twee games slechts vier punten wist te maken, nog te geslepen. Kuijer pakte aan de Marconistraat één overwinning én de schoonheidsprijs: hij wist een punt te scoren door de bal achter zijn rug langs te spelen. Invaller Folmer snoepte brutaal een game af van Huiden en Camara, maar verder kwam de Buitenposter niet. Het duo van Tijum/Kuijer kon een 4-6 eindstand, met een nederlaag in het dubbelspel, niet voorkomen.

Volgende week reist TTV Buitenpost 1 af naar Amsterdam. In de hoofdstad treft het vlaggenschip daar US 2. Daar moeten, met als uitdaging handhaving in de landelijke 2e-divisie, de volgende stappen gezet worden.