Pieter G. Oegema 25 jaar bij Oegema Transport in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Afgelopen vrijdag 25 januari was op de Dalweg 8 te Surhuisterveen een heugelijk feit te vieren, namelijk het 25-jarig dienstjubileum van Pieter G.Oegema uit Drachten.

Pieter G. Oegema is de derde generatie die het transportbedrijf aanstuurt. Al vanaf zijn jonge jaren was hij vaak te vinden bij het bedrijf. Na zijn studie en baan als logistiek manager in Emmen, is hij op 1 januari 1994 begonnen bij het familiebedrijf Oegema Transport. Door de jaren heen (1949-heden) is de samenwerking met de AVEK fabrieken steeds verder gegroeid. Pake Pieter Oegema begon op de Slotstraat in Surhuisterveen met één Kromhout vrachtwagen, daarna bouwden de gebroeders Oegema (Tamme en Gerben) in de jaren ‘70 aan de Molenweg 8 te Surhuisterveen een mooi internationaal transportbedrijf op.

Sinds augustus 2016 heeft Pieter G.Oegema het bedrijf voortgezet op de Dalweg 8 te Surhuisterveen. Natuurlijk is er veel veranderd in de afgelopen 25 jaar. Toen Pieter het internationale koeltransport af moest stoten en de crisistijden aanbraken, waren het pittige tijden met moeilijke beslissingen. Op dit moment groeit de economie en blijft het een uitdaging om het bedrijf gezond door de tijd heen te loodsen en op de vrij recente locatie met plezier te blijven werken met het oog op de vierde generatie.

Pieter G. Oegema vindt het belangrijk om de mooie momenten te delen met vooral zijn naaste familie en de werknemers. Maar ook met de AVEK, want het is wel heel bijzonder dat zo’n lange samenwerking op goede voet verloopt. Daarom was er ‘s middags een feestelijke receptie met foodtruck waarbij het personeel van de beide AVEK fabrieken, leveranciers, familie en vrienden waren uitgenodigd. ’s Avonds was de loods omgetoverd tot een gezellig pleintje waar de naaste familie en werknemers konden genieten van een lekker buffet, live muziek en een stuk gezelligheid. Na 25 jaar gezond te hebben kunnen werken vond Pieter G. Oegema het niet nodig om cadeau’s te krijgen maar een donatie aan de Nederlandse Hartstichting vond hij veel beter. Hierdoor kon aan het eind van de festiviteiten €1000,= worden gedoneerd aan de Nederlandse Hartstichting.