Flamingo’s wint degradatieduel van DTL

HOLWERD - Flamingo’s trok aan het langste eind in de degradatiekraker tegen DTL, in de tweede klasse B. De ploeg uit Buitenpost sloeg in de eerste helft een gaatje dat het niet uit handen gaf: 13-21.

In een goed bezette sporthal De Ynset ontspon zich een meer spannend dan fraai duel. DTL ontregelde met lange trage aanvallen het snellere en opportunistische spel van Flamingo’s. Na zes minuten scoorde Ronald Algra van grote afstand de 0-1. Scheidsrechter Dalmolen hield beide ploegen kort door veel vrije ballen en strafworpen te geven. Met een vrije balvariant profiteerden de Hantummers daar aanvankelijk van, terwijl Flamingo’s twee strafworpen miste. Al ruim in de eerste helft was de stand met 4-4 nog steeds in evenwicht. Via een prachtige individuele actie, lang wachtend en onderhands, scoorde Amarins van der Meer 4-5. Door de DTL-spelers werd fanatiek verdedigd maar teveel schoten misten de korf, terwijl bij de stand 5-8 ook nog een strafworp niet werd verzilverd. Gestaag bouwde Flamingo’s aan een voorsprong die door Aaltsje van der Mei bij rust op 6-10 werd gebracht. Na de pauze zetten de geelhemden deze lijn voort, maar bij de stand 6-12 richtte DTL zich toch weer op. Met drie treffers op een rij werd de achterstand teruggebracht tot 9-12. Door Wieger van der Wolf een aantal malen in te wisselen probeerde coach Slingerland de aanvalskracht van Flamingo’s te vergroten. Met twee opeenvolgende ballen door de korf van Van der Wolf slaagde deze opzet.

Geconcentreerd spelend gaven de Flamingo’s de wedstrijd vervolgens niet meer uit handen. Met een afstandsschot tekende Martein Visser voor de twintigste treffer, waarna Herman Pilat via een kort schotje de eindstand op 13-21 bracht.

Door deze overwinning stijgt Flamingo’s naar de zesde plek op de ranglijst, terwijl DTL onderaan blijft staan. Komend weekeinde speelt de De Haan Westerhoff formatie opnieuw een belangrijk duel met Vlug & Vaardig dat eveneens twee punten heeft. De wedstrijd begint om 19.25 uur in sporthal De Houtmoune te Buitenpost.

Scores Flamingo’s: Herman Pilat (6), Amarins van der Meer (4), Aaltsje van der Mei (3), Wieger van der Wolf (3), Martein Visser (2), Elisabeth Leenstra, Ronald Algra, Tsjerk Hamstra.