TTS blijft winnen in landelijke competitie

WARFFUM - Voor de landelijke tweede klasse waren de dammers TTS Surhuisterveen naar Warffum getrokken.

Het werd een prachtig gevecht tussen beide teams. Jan Hoogsteen was de eerste die de twee punten binnenhaalde voor TTS en kort daarop deed Steven Veenstra hetzelfde.

Toen Cees Dijkstra remise haalde tegen Nico Werkman, de topper van Warffum, begon er hoop te komen op een goed resultaat. Pieter Dijkstra verloor vervolgens van de broer van Nico, Fenno Werkman. 

Gerrit Terpstra had duidelijk niet zijn middag. Hij moest van geluk spreken dat hij in een slechte stand nog remise veroverde tegen zijn op papier zwakkere tegenstander Gezines Bottema.

Van een gelijkwaardige remise was sprake in de partij van Ype Kroodsma tegen Geert Ploegman. Joop de Graaf vergrootte de voorsprong door te winnen van Anko Sterenberg. Karel de Bruin speelde tegen de tweede man van Warffum, Herman Mulder. In het middenspel had Herman al een dam veroverd ten koste van een aantal brikjes. Op wonderbaarlijk wijze wist Karel in een 4 tegen 3 eindspel de remisehaven nog te bereiken.

Ook Sietse Jonker verdient een groot compliment. In een voordelige eindstelling moest zijn tegenstander Peter Hoeksema wel remise accepteren om niet alsnog de bietenbrug op te worden gestuurd.

Door de remise van de oude krijger Luitzen van der Heide tegen Rudolf Schwab werd de eindstand 12 tegen 8 bepaald. Het team van TTS staat op de vierde plaats in de tweede klasse A van de landelijke competitie. Met nog twee duels te gaan is een ereplaats nog mogelijk.