Twaalfde Harmonicadag van De Loekpoedels

Surhuisterveen - In gebouw de Lantearne te Surhuisterveen houden De Loekpoedels op zaterdag 2 februari een trekharmonicadag.

Workshops

Het is vanzelfsprekend dat er 's middags – na het succes van voorgaande jaren – weer workshops worden gegeven. Dat grote succes is ook te danken aan met name Dieter Holmersma uit Leek en Tjerk Knop uit Alkmaar, die er elk jaar iets bijzonders van maken. De Steierspelers krijgen les van Dieter en assistente Renate, befaamd om zijn talentvol spel op de Steier en zijn bijzondere manier van lesgeven. Hij heeft een Steirische harmonicaworkshop voor beginners en een voor gevorderde spelers.

De trekharmonicaspelers krijgen dit jaar geen les van Tjerk. Hiervoor in de plaats komt dit jaar een nieuw gezicht naar Surhuisterveen: Folina Boonstra. Voor velen geen onbekende. Folina gaat een nieuw thema proberen voor trekzakspelers die graag willen leren zingen bij de trekharmonica. Veel trekzakspelers lopen ertegenaan: een trekharmonica bespelen is één, maar erbij zingen lukt meestal niet. In deze workshop leren de deelnemers aan de hand van een paar eenvoudige deuntjes zichzelf te begeleiden.

De workshops zijn van 14.30 tot ongeveer 17.45 uur. Er kunnen tien tot vijftien personen inschrijven per workshop. Zijn er meer aanmeldingen, dan komen er meer docenten. Vanaf 19.30 uur is het vrij spelen op het podium in de grote zaal.

Luisteren en meezingen

Opgeven voor een optreden in de grote zaal kan bij Geert Jan Douma, zodat er een mooi programma samengesteld kan worden. Net als voorgaande jaren zullen er veel spelers te horen zijn op trekharmonica, Steirische harmonica en accordeon. Daarnaast is er vrij spelen voor alle harmonica- en accordeonspelers in de bijzalen, hal en de blauwe zaal. Ruimte genoeg voor iedere stijl en ieders repertoire. Voor muziekliefhebbers die willen komen luisteren of meezingen is de toegang gratis.

Opgeven en inlichtingen bij Pieter van der Veen via 0512-352004 of veen-139@hotmail.nl.