It Fean/Boelenslaan komt tekort tegen Thrianta

SURHUISTERVEEN - In het thuisduel met Thrianta trok It Fean/Boelenslaan aan het kortste eind: 12-17.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, tegen de ploeg uit Hoogeveen die tweede staat in de derde klasse. Beurtelings werd er gescoord, waardoor het al vroeg in het duel 3-3 stond. De lange heren van Thrianta waren echter de baas bij de korf. Daardoor konden de rappe aanvallende dames veel aanleggen. De bezoekers scoorden dan na de 3-3 ook een reeks treffers. Lubbert-Jan en Remco vonden de korf nog driemaal in de eerste helft, waardoor er werd gerust met een 6-9 tussenstand.

In de rust benoemde trainer Lammert van der Veen dat de aanvallen dichter bij opgezet moesten. Ook verdedigend moest er meer druk gegeven worden op de dames. Helaas konden de dames van Thrianta meteen uit de kleedkamers weer makkelijk de korf vinden. Het gat werd zes treffers. Een aantal wissels werden toegepast bij de Expert-formatie.

Hierdoor kwam er iets meer rust in de aanvallen en werd de achterstand teruggebracht tot 12-14. Helaas vonden de bezoekers nog een keer het gaspedaal: 12-17.

Scorend kon It Fean/Boelenslaan niet bij blijven, maar beide teams waren ondanks de grote lengteverschillen goed aan elkaar gewaagd. De roodhemden gaan dit weekeinde op bezoek in Stadskanaal. Het duel begint om 18.50 uur.