VO Surhuisterveen verdient Zilveren Schoolkantine Schaal 2018

SURHUISTERVEEN - VO Surhuisterveen heeft met het inrichten van een gezonde schoolkantine de Zilveren Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Door het weekblad Elsevier is de vo-school op alle leerwegen ‘goed’ beoordeeld.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

VO Surhuisterveen heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat jongeren gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Op school een gezond eetpatroon ontwikkelen en ervaren dat gezond ook lekker kan zijn, is dus van groot belang.

VO Surhuisterveen heeft hard gewerkt om de schoolkantine gezonder te maken. “Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine”, aldus medewerkster Rennie van der Wal. “Het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde, bruine broodjes, fruit en verse soep. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt in de kantine. Alle leerlingen hebben daarvoor een dopper ontvangen, die ze elk moment van de dag kunnen bijvullen.”

Drie keer ‘goed’ van Elsevier

Naast de mooie beoordeling van het Voedingscentrum, heeft ook weekblad Elsevier een positief verhaal over VO Surhuisterveen. Elsevier doet ieder jaar onderzoek naar de kwaliteit van vo-scholen. Op alle leerwegen scoort de school goed. Daarnaast valt de school in positieve zin op door het gedigitaliseerde onderwijs, de kleinschaligheid die als prettig wordt ervaren en de persoonlijke, veilige sfeer die in de school aanwezig is.

Meer weten over VO Surhuisterveen en de sfeer ervaren? Kom naar de Open Dag op donderdag 24 januari 2019. Van harte welkom van 18.00 tot 21.00 uur!