Burgemeester gaat voorlezen aan kinderen SKSG

GROOTEGAST - Dit jaar heeft SKSG een bijzondere gast uitgenodigd voor de start van De Nationale Voorleesdagen. De burgemeester van de gemeente Westerkwartier Koos Wiersma komt op woensdagochtend 23 januari op SKSG Grootegast voorlezen uit hét prentenboek van 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

Peuters hebben afgelopen woensdag al persoonlijk het boek aan burgemeester Koos Wiersma overhandigd. Zo kan Wiersma zich alvast goed voorbereiden en oefenen met het voorlezen van het boek.

De Nationale Voorleesdagen bij SKSG

De Nationale Voorleesdagen zijn van 23 januari t/m 2 februari 2019. Het boek 'Een huis voor Harry' staat dit jaar centraal. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet (goed) kunnen lezen. Voorlezen bevordert het leesplezier en draagt bij aan een goede taalontwikkeling, dus SKSG draagt hier natuurlijk graag aan bij. Uniek is dat alle kinderdagopvanglocaties en peuterspeelzalen van SKSG het boek 'Een huis voor Harry' ontvangen met een speciaal door SKSG pedagogen samengesteld themapakket. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de 16e keer plaats.