CDA-fractie bezoekt Sporthal de Houtmoune

Buitenpost - De CDA-fractie en CDA-wethouder Spoelstra hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan het beheerdersechtpaar van Sporthal de Houtmoune.

Het beheer van 'De Houtmoune' wordt in de avonduren gedaan door Margreet en Theunis Hoekstra.

Sinds 2003 runt de familie Hoekstra het horecagedeelte van de sporthal. De laatste drie jaar neemt het echtpaar ook de rol van beheerder op zich. Van maandag tot en met zaterdag strijkt het gezin om vier uur neer in de sporthal en zijn zij tot sluitingstijd het aanspreekpunt voor alles wat er reilt en zeilt in de sporthal. Voor zowel de gemeente als de familie Hoekstra een win-win situatie. Waar er voorheen een beheerder was en iemand voor de kantine wordt dat nu gedaan door de familie Hoekstra.

De CDA-fractie was onder de indruk van de aankleding van de kantine. Niet een ouderwetse sportkantine maar een aangeklede ruimte die aandoet al een huiskamer. Om de woorden van Margreet maar te herhalen: ,,Vanaf september tot april zijn we hier zes avonden per week en dan wil je dat het voelt als je huiskamer."

Mede door de inzet van de familie Hoekstra is dit een goed draaiende sporthal die eigenlijk te klein is. Van de familie Hoekstra kreeg de CDA-fractie nog een aantal tips mee. Er werd onder andere aandacht gevraagd voor de aankleding van de omgeving wanneer straks het nieuwe zwembad klaar is. Ook werd er aandacht gevraagd voor het beschikbare aantal parkeerplekken, want op sommige momenten is er nu al een tekort. De CDA-fractie kreeg de tip mee om hier ook kritisch naar te kijken. De door de familie Hoekstra aangegeven punten zullen door de CDA-fractie worden meegenomen naar het gemeentehuis en aan de ambtenaren worden voorgelegd.