Goede seizoenstart voor jongste turnsters WSBF

Damwâld - Voor WSBF vond afgelopen weekeinde de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 2 plaats – een wedstrijd voor de allerjongste turnsters.

WSBF ging van start met vijf turnsters: Jildou van Houten, Alicia Mozes, Lisa de Bruin, Marrit Veenstra en Lana Hamberg. Voor sommige meiden is dit het eerste seizoen dat ze meedoen aan wedstrijden. Van Houten turnde strakke oefeningen. Dat was te zien aan de uitslag. Bij elk onderdeel behoorde ze bij de top drie. Ze kreeg dan ook een zilveren medaille. 

De rest van de turnsters turnden alle oefeningen met volle overtuiging en ze genoten erg van de wedstrijd. De oefeningen waren net niet genoeg voor een podiumplaats.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Jennifer Vegelin, Benthe Folkerts en Benthe Dijkstra. De meiden moesten het opnemen tegen 25 tegenstanders. De dames turnden strakke oefeningen en vooral op de balk lieten ze stabiele oefeningen zien. De oefeningen waren helaas niet genoeg voor een podiumplek, maar met zo’n groot deelnemersveld kunnen ze trots op zichzelf zijn.

In de laatste wedstrijdronde mochten Lysanne Bethlehem, Elin van der Velde en Dieuwke Boomsma hun kunsten aan de jury tonen. Lysanne en Elin zijn de twee jongste turnsters van WSBF. De turnsters lieten de jury zien dat ze thuishoren op dit niveau. Bethlehem mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen en Elin van der Velde won brons. Dieuwke Boomsma komt uit in het hoogste niveau in haar leeftijdscategorie. Ze turnde de oefeningen met volle overtuiging en een keurige uitstraling. De turnsters uit haar groep waren allemaal erg aan elkaar gewaagd, dus de uitslag was erg spannend. Boomsma mocht uiteindelijk de hoogste plaats op het podium betreden.