Studieseminar door ds. Henk Poot in Eastermar over boodschap profeet Zacharia

EASTERMAR - Op woensdag 30 januari is er in Eastermar de eerste studieavond in een serie van vier met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: De boodschap van de profeet Zacharia, hoop op de toekomst. De andere data zijn: woensdag 6, 13 en 27 februari. De bijeenkomsten vinden plaats in de Hege Stins, Torenlaan 12-14 in Eastermar. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Op woensdag 30 januari is er in Eastermar de eerste studieavond in een serie van vier met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: De boodschap van de profeet Zacharia, hoop op de toekomst. De andere data zijn: woensdag 6, 13 en 27 februari. De bijeenkomsten vinden plaats in de Hege Stins, Torenlaan 12-14 in Eastermar. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

De boodschap van de profeet Zacharia, hoop op de toekomst

De prediking van Zacharia is zonder twijfel een boodschap van bekering en van een nieuw begin voor de tijdgenoten van de profeet. Hoewel de ballingen zijn teruggekeerd uit Babel, is Jeruzalem nog niet de beloofde stad van de vrede en bovendien is de tempel nog niet herbouwd. Daar gaat de profetie van Zacharia zonder twijfel op in. Maar de acht nachtgezichten die de profeet krijgt, geven ook inzicht op een toekomst die verder weg ligt: We horen van de komst van de priester-koning die het volk zal leiden, we zien hoe het de volkeren om Israël heen zal vergaan, we leren over de geestelijke vernieuwing van Israël en uiteindelijk krijgen we iets te zien van de ontknoping van de heilsgeschiedenis en in dat alles maken we kennis met de markante figuur van de Engel des Heren.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.