Koarbizznizz opent concertjaar Doarpstsjerke Rottevalle

Rottevalle - Vocaal ensemble Koarbizznizz verzorgt het eerste optreden in de Doarpstsjerke te Rottevalle dit jaar. Verder staan er al concerten van Het Saxofoonorkest en Tobias Borsboom op de agenda.

Het optreden in de concertserie van de Doarpstsjerke te Rottevalle op 20 januari vormt voor Koarbizznizz de vocale aftrap van het jaar 2019. In de kerk aan de Buorren 18 laat Koarbizznizz de toeschouwers tussen 15.00 en 17.00 uur genieten van een mix van verschillende muziekperioden en -stijlen, variërend van renaissance tot hedendaagse close harmony en poparrangementen. Een breed a capella repertoire: van Bach tot Chicago en van Billy Joel tot Pentatonix.

Koarbizznizz werd in 2006 opgericht door dirigent Siebren Kramer. De leden komen uit verschillende windstreken van Friesland. Inmiddels verzorgde het ensemble al vele concerten, zowel in concertseries van culturele commissies als op eigen initiatief. Daarbij wordt gestreefd naar kwaliteit in een aangename sfeer en met een eigenzinnige presentatie.

Op 10 februari komt Het Saxofoonorkest naar Rottevalle. Dit unieke 14 leden tellend saxofoonorkest onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Karl Veen is een ensemble waarin alle typen saxofoons vertegenwoordigd zijn. Het orkest had een promotiefunctie voor het Centrum voor Kunstzinnige Vorming 'De Meldij' uit Drachten en is rond 1990 opgericht. In het jaar 2000 is het orkest zelfstandig doorgegaan. Het repertoire loopt van Bach tot Queen, van middeleeuwen tot modern met werken van rond de wereld.

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment, hij komt 31 maart naar de Doarpstsjerke te Rottevalle. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award, die hem in 2015 werd uitgereikt. Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel Festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek. Tobias Borsboom speeltonder meer werken van Liszt, Debussy, Swerts, Godowski en Nasapoulou.

Verder staan in 2019, voor zover al bekend, een optreden van Ketevan Sharumasvili en Die Winterreise op de agenda.