Droge en nevelige jaarwisseling

REGIO - Tijdens de jaarwisseling is het zacht en blijft het droog. Wel kan het door het vuurwerk flink nevelig worden. Rond middernacht is het een graad of 9. Dichte mist wordt niet verwacht, meldt WeerOnline.

Op de eerste dag van 2019 kan wat lichte regen vallen en wordt het 10 graden. De nieuwjaarsduiken houden het 's middags overwegend droog. Er staat een stevige wind en daardoor is het voor het gevoel behoorlijk fris wanneer je uit het water komt.

Een hogedrukgebied vlak ten zuiden van ons land zorgt voor vrij rustig weer. Met een westelijke wind wordt zachte lucht en vrij veel bewolking naar ons land geblazen.

Morgen, Oudejaarsdag, krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. Het blijft wel droog en het wordt 9 à 10 graden.

Nevelige jaarwisseling

Oudejaarsavond verloopt droog en bewolkt. Met een temperatuur van een graad of 9 is het zacht. Het wordt flink nevelig en lokaal kan het zicht slecht zijn. Zeer dichte mist, met zichtwaarden onder 50 meter, wordt niet verwacht. Er staat namelijk voldoende wind om de kruitdampen weg te blazen. In het binnenland is de westenwind matig. In de kustgebieden waait het vrij krachtig en op de Wadden zelfs krachtig (6 Bft.). Vanwege de stevige wind is het aan te raden de lanceerinstallaties goed aan de grond vast te zetten.

Op Nieuwjaarsdag trekt een gebied met lichte regen over het land. De neerslagkans is in het oosten groter dan in het westen en bij de nieuwjaarsduiken aan de kust is het dan ook meestal droog. Met 10 graden is het zacht voor begin januari. Normaliter wordt het op de eerste dag van het jaar een graad of 5. De noordwestenwind is aan zee vrij krachtig tot krachtig en maakt het voor het gevoel kouder.

Aanhoudend zacht

Koud winterweer zit voorlopig niet in de pijplijn. De eerste week van het nieuwe jaar verloopt vrij zacht met 5-8 graden. Normaal wordt het begin januari 4-6 graden. Wanneer het 's nacht opklaart kan het een paar graden vriezen. Woensdag schijnt de zon geregeld, de dagen daarna overheerst bewolking.