Jeugdwereldkampioen darts geeft tips bij Feanster Open

Surhuisterveen - Het podium in de Lantearne zal, voorafgaand aan het 'Feanster Open' dartstoernooi, op zaterdag 5 januari voor de jeugd zijn.

Niemand minder dan JDC Youth World Champion Jurjen van der Velde zal de jeugd van wlf tot zestien jaar tussen 14.00 en 15.00 uur voorzien van tips en tricks hoe je het meeste uit het spelletje kunt halen. Waar moet je om denken, hoe kan je het beste gaan staan. Hij zal tevens vertellen wat hij heeft gedaan of moet doen om te worden wat hij nu is. Jurjen van der Velde is enorm getalenteerd en een enorme klasbak.

Niet alleen de tips en tricks zullen de revue passeren, ook krijgt de jeugd de kans om een leg 301 op de finalebaan tegen de jeugdwereldkampioen te spelen en is er een fotomoment met één van de gewonnen bekers.

,,Voor ons als organisatie is het een eer om deze wereldkampioen te mogen verwelkomen op ons evenement”, laten Wouter Numan en Sander van der Veen weten, de drijvende krachten achter het groots opgezet toernooi. ,,Om John McDonald te citeren: Ladies and gentleman…it's time to meet the player…"

Jurjen van der Velde zal ook, samen met zijn maat en koppelpartner Jarno Bottenberg, deelnemen aan de ‘Feanster Open’. De ‘Feanster Open’ – een koppeltoernooi - begint om 16.00 uur met de voorronden. De halve finales en de finale worden ’s avonds gespeeld en worden voorzien van commentaar door mastercaller Ray Martin. Inschrijven aan de zaal kan nog op de wedstrijddag tot 15.30 uur. Deelname is vanaf zestien jaar, de kosten zijn €15,- per koppel.