Harkemase Boys 2 naar vierde ronde KNVB-bekertoernooi

Harkema - Het tweede elftal van Harkemase Boys heeft de vierde ronde van het bekertoernooi in district Noord bereikt.

De roodwitten versloegen zaterdag op het eigen sportpark De Bosk in Harkema Be Quick Dokkum na strafschoppen. Na negentig minuten voetbal stond er een stand van 2-2 op het bord. Harkemase Boys toonde zich het meest koelbloedig in de strafschoppenserie.

De thuisclub, die een vijftal spelers uit de eerste selectie in haar gelederen had, kreeg de eerste kans in de wedstrijd, maar de laag ingeschoten bal ging rakelings voorlangs. Halverwege de eerste helft kwam Be Quick op voorsprong. Jan Jaap de Boer schoot van grote afstand op het doel en zijn licht getoucheerde schot plofte vlak onder lat in het net achter doelman Marco Tiemens, 0-1.

Harkemase Boys kwam goed terug en was een aantal keren gevaarlijk, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Vlak voor rust schoot Rudolf Banga namens Be Quick over het doel en Boele Terpstra dwong keeper Tiemens tot een fantastische redding.

Na de rust had Be Quick direct een fraaie kans op 0-2, echter de kopbal van Aldert Hietkamp werd knap uit de bovenhoek getikt door Tiemens. Harkemase Boys werd ook gevaarlijk, maar de mooie kans werd heel zwak om zeep geholpen.

Na een uur viel de gelijkmaker. Dennis van Duinen schoot na een hoekschop onberispelijk raak, 1-1. De thuisclub nam steeds meer het initiatief, maar toch viel de treffer aan de andere kant. Een goede voorzet van Jan Jaap de Boer bereikte Frits Veenema en diens prima schot verdween langs keeper Tiemens in het net, 1-2.

De voorsprong van de Dokkumers duurde echter maar kort, want na een mooie voorzet van rechts kopte Jochum van Putten de gelijkmaker binnen. Harkemase Boys, met de sterk spelende Jari Slort, had een steeds groter overwicht, maar was slordig in de afwerking. In de slotminuten miste de thuisclub een drietal opgelegde kansen en Be Quick-keeper Nanning Bulthuis redde twee keer fraai.

De strafschoppenserie mocht de uiteindelijke beslissing brengen. Harkemase Boys miste slechts één penalty en Be Quick zag twee elfmetertrappen gestopt. Harkemase Boys speelt in de volgende bekerronde tegen Drachtster Boys.