Bijzondere kerstviering in Het Hooge Heem Grootegast

Grootegast - De bewoners van zorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast en leerlingen en ouders van de Doezumer christelijke basisschool Remmelt Booy hebben woensdag 19 december gezamenlijk het kerstfeest gevierd.

Dit deden ze door te kijken en te luisteren naar ‘Het bijzondere kerstfeest van papa Panov’, naar het gelijknamige boek van Leo Tolstoy. De hoofdrolspelers in de voorstelling waren de ouders van de ouderraad en de leerkrachten.

Het verhaal speelt zich af op eerste kerstdag. Papa Panov, een oude, eenzame schoenmaker verwacht een heel speciale gast. Maar tegen het einde van de dag ziet het ernaar uit dat papa Panov tevergeefs heeft gewacht. Er zijn veel mensen langsgekomen, maar de speciale gast heeft hij niet gezien.

En toch… Voor de avond valt gebeurt er iets dat de pretlichtjes in de ogen van papa Panov achter zijn ronde brillenglazen weer tevoorschijn tovert. Ongemerkt is de speciale gast toch langsgekomen. Het was, aldus de betrokkenen, bijzonder om op deze manier - samen met jong en oud, groot en klein - het kerstfeest te vieren.