Filmclub vertoont in de Bios portret van Malala

DRACHTEN - Bios Drachten vertoont de komende weken in haar programma Filmclub de documentaire He Named Me Malala.

He Named Me Malala is de documentaire over Malala Yousafzai, die als puber opkwam voor Pakistaanse meisjes. Daarmee ging ze in tegen de Taliban, die overal scholen verwoestten. Talibanstrijders pleegden een aanslag op Malala. Ze schoten haar door haar hoofd toen ze op een dag in de schoolbus zat. Malala overleefde de aanslag, werd in Engeland geopereerd en verpleegd en revalideerde daar.

Door haar strijd werd ze het symbool voor de emancipatie van vrouwen. Ze sprak de Verenigde Naties toe, ontmoette de belangrijkste regeringsleiders en werd vorig jaar voor haar werk gekroond tot de jongste Nobelprijswinnaar ooit. Regisseur Davis Guggenheim vervlocht in een poëtische stijl vertelde verhalen van Malala en haar vader met interviews, scènes uit het alledaagse leven van Malala en haar familie in Engeland en historische beelden.

De voorstellingen zijn op:

Maandag 21 maart 20:00 uur Dinsdag 22 maart 13:45 uur Woensdag 30 maart 20:00 uur Donderdag 31 maart 13:45 uur Filmclub Speciaal voor de échte filmliefhebber stelt De Bios Drachten elke drie maanden een nieuw programma samen dat bestaat uit verscheidene arthouse filmtitels. Films die normaal gesproken alleen bij filmhuizen te zien zijn. Met de Filmclub hoopt De Bios Drachten een waardevolle aanvulling te bieden op het reguliere commerciële programma. De films worden wekelijks afwisselend op maandag- en woensdagavond om 20:00 uur en dinsdag- en donderdagmiddag om 13:45 uur vertoond. Lid worden van de Filmclub is gratis. Leden ontvangen om de week de weekagenda via de e-mail. Leden krijgen een pasje, waarmee ze kunnen profiteren van ledenvoordeel. Dit houdt in dat ze op vertoon van de Filmclubpas een euro korting op de ticketprijs ontvangen en korting op koffie of thee. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@biosdrachten.nl onder vermelding van ‘lidmaatschap Filmclub’.