KWF huldigt trouwe collectanten en vrijwilligers

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Het Koningin Wilhelmina Fonds heeft gisteravond haar vrijwilligers en collectanten in het zonnetje gezet.

Sinds 1 januari 2015 zijn alle collecte-afdelingen in de gemeente Smallingerland samengevoegd tot één grote brede afdeling van het KWF. Om haar vrijwilligers en collectanten in het zonnetje te zetten is dinsdag in de Nije Kompe in Drachtstercompagnie een huldiging gehouden. Jan Luc Kobes (KWF regiocoördinator Noord Nederland) heeft deze avond een presentatie verzorgd over waar het door de collectanten bijeengebrachte geld aan besteed wordt. Van iedere opgebrachte euro gaat 85 cent naar onderzoeken voor de bestrijding van kanker.
Tijdens deze avond zijn 17 vrijwilligers en collectanten die 12,5 jaar of zelfs al 25 jaar actief zijn voor het KWF gehuldigd en in het zonnetje gezet door Jan Luc Kobes en de bestuursleden van de afdeling Smallingerland. Alle jubilarissen hebben een aandenken gekregen van het KWF en een bloemetje. In het bijzonder is mevrouw M. Snip geëerd omdat zij 40 jaar collectant is geweest. Ze heeft dit altijd met veel plezier heeft gedaan en hoopt het nog lang te mogen blijven doen. Ook mevrouw H. Jager werd extra in het zonnetje gezet: zij was 40 jaar wijkhoofd en zet zich nog steeds in als collectant. Belangstellenden voor het collecteren voor de KWF volgend jaar (eerste week september) kunnen zch opgevne via www.kwf.nl