WSBF verovert acht podiumplekken in Burgum

Burgum - Burgum was afgelopen zaterdag het decor van de eerste plaatsingswedstrijd, die gehouden werd voor de turndames van wedstrijdgroep 3.

Met achttien turnsters nam WSBF uit Surhuisterveen deel aan dit toernooi. De meesten van hen kwamen voor de eerste keer uit in een hoger niveau.

Janke Havinga was als eerste aan de beurt in de categorie pupil 1 D4. Havinga won een gouden medaille, terwijl Mieneke de Vries zilver mee naar huis mocht nemen. Melissa Bouma kreeg vanwege het grote aantal deelnemers een medaille voor de vierde plaats.

Vervolgens was het de beurt aan de categorie pupil 1 D3 en de jeugd 1 D3. Bij de pupillen 1 D3 waren de meiden van WSBF allemaal erg aan elkaar gewaagd. Sanne Til won goud, Frida Tabak zilver en Irma Wijma brons. Bij de jeugd 1 D3 pakte Sharon Mozes goud en Danae Kits werd beloond met een bronzen medaille.

Iedereen - ook de deelnemers die niet in aanmerking kwamen voor een podiumplaats - keek met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. Op 10 maart komen zij in actie voor de tweede plaatsingswedstrijd.