It Fean/Boelenslaan remiseert tegen Joure

Joure - De korfballers van It Fean/Boelenslaan speelden in en tegen Joure met 17-17 gelijk.

It Fean/Boelenslaan had het in de eerste fase van de wedstrijd lastig. Dit resulteerde in een 3-0 achterstand na tien minuten. De weer fitte Jan van der Veen kreeg de openingsscore voor van It Fean/Boelenslaan met een mooi afstandschot op zijn naam. Vrij snel daarna waren het Jan Boomsma en Fardau de Jong die ervoor zorgden dat de Expert-formatie weer op gelijke hoogte kwam.

Hierna ging de wedstrijd gelijk op, maar vlak voor rust wisten de roodhemden toch een gaatje van twee doelpunten te slaan: 7-9.

Na de rust vergrootte It Fean/Boelenslaan deze voorsprong dankzij treffers van Jan Boomsma, Jannie Postma en Merle de Wind. Joure herpakte zich goed en met maar liefst zes doelpunten op rij was het opeens 15-13. Vlak voor tijd stond It Fean/Boelenslaan op een achterstand van 16-14, maar Remco Zijlstra was in de slotfase nog twee keer trefzeker. Op 17-17 floot de scheidsrechter voor het einde.

Na de puntendeling staat It Fean/Boelenslaan op een knappe derde plaats. Westergo komt zaterdag op bezoek in de Surventohal.