Stynsgeaster Martin Brandsma nieuwe trainer van Friese Boys

Kollumerzwaag/Augustinusga - Martin Brandsma uit Augustinusga wordt de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Friese Boys uit Kollumerzwaag.

Bij de zaterdagvijfdeklasser wordt Brandsma de opvolger van Jaap Visser, die aan het einde van het seizoen 2018-2019 stopt op sportpark De Saedkampe in Kollumerzwaag. Friese Boys degradeerde de afgelopen voetbaljaargang uit de vierde klasse. De roodwitten, die momenteel op de tweede plaats van de vijfde klasse C staan, willen het liefst zo snel mogelijk weer promoveren.

Nadat duidelijk was geworden dat de wegen van Visser en Friese Boys zullen gaan scheiden, ging de technische commissie van Friese Boys in gezamenlijk overleg met het bestuur en spelers op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Er zijn gesprekken gevoerd met een aantal potentiële kandidaten.

Na deze gesprekken werd unaniem besloten om Martin Brandsma aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer van Friese Boys. Brandsma is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van De Sweach uit Beetsterzwaag. De Stynsgeaster gaat in eerste instantie voor één jaar aan de slag als trainer bij de ploeg uit Kollumerzwaag.

Martin Brandsma is geen onbekende in de regio. Hij was eerder trainer van SC Kootstertille, WTOC en ASC. Bij deze laatste club was hij ook als speler actief.