Johannes Rypma met Blaast de Bazuin in kerstsfeer

Surhuisterveen - Johannes Rypma en Blaast de Bazuin. Dat is een samenwerking die garant staat voor sfeer, gezelligheid en enthousiasme. Zaterdagmiddag 22 december treden de bekende zanger en de Feanster brassband wederom op in het centrum van Surhuisterveen.

Vorig jaar gaven Rypma en Blaast de Bazuin voor het eerst een openlucht-kerstoptreden. Dat smaakte naar meer. Het aanwezige publiek was laaiend enthousiast. ,,Veel mensen kennen Johannes van zijn stoere rockmuziek, maar hij kan ook prachtige kerstnummers zingen’’, vertelt Monique Hamersma van Blaast de Bazuin. 

Vanaf half twee treedt Blaast de Bazuin met Johannes Rypma op in het Feanster winkelhart. Dat staat de laatste zaterdag voor kerst bol van de gezelligheid. Er is namelijk van alles te doen voor jong en oud. Zo is er ook een heuse kinderkermis met van alles er op en er aan. Er zijn suikerspinnen, popcorn, een zweefmolen, een kindertrein, een draaimolen en lachspiegels. In het hele centrum van Surhuisterveen kan - zoals altijd - gratis geparkeerd worden. Daaraan hechten de winkeliers in het centrum veel waarde, want zo kan iedereen gemakkelijk bij de winkels én de festiviteiten komen. 

Blaast de Bazuin en Johannes Rypma brengen in het winkelhart een mix van bekende kerstnummers. Zo zijn onder meer de tophits Let it snow, Have yourself a merry little christmas en Happy christmas te horen. Daarnaast brengen de brassband en Johannes Rypma ook eigen nummers, uiteraard in speciale kerstsfeer. 

Het optreden begint rond half twee en duurt tot ongeveer vier uur. Het optreden is in de open lucht en iedereen kan daarom zonder kosten mee genieten. De winkels zijn open tot vijf uur. De zondag en maandag zijn de winkels in Surhuisterveen voor het grootste deel ook geopend. Zondag zijn de winkels open vanaf 13.00 uur. Dan is er eveneens veel live-muziek in het centrum aanwezig.