Wederom zuur verlies voor It Fean/Boelenslaan

Haulerwijk - De hoofdmacht van de korfbalcombinatie It Fean/Boelenslaan heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen VZK/Donkerbroek verloren. In Haulerwijk werd het 19-16 voor de thuisclub.

VZK/Donkerbroek werd drie jaar lang gecoacht en getraind door Lammert van der Veen. Hierdoor waren bij It Fean/Boelenslaan de mensen op de juiste plaats gezet door Van der Veen. De scheidsrechter was de heer Plantinga en deze floot om 20.15 de wedstrijd in.

De wedstrijd begon zeer doelpuntrijk. De eerste helft begon scherp aan beide kanten. Beide ploegen gaven elkaar geen haar ruimte en dat resulteerde uiteindelijk ook in een spannende eindfase van de eerste helft. Er werd gerust met een stand van 10-11 in het voordeel van It Fean/Boelenslaan.

In de rust werd er bij de Expert-formatie aangekaart dat de scherpte er moest blijven en dat de spelers niet mochten verslappen. Veel balverlies leidde een aantal keer ook op een tegendoelpunt. In de tweede helft hadden beide ploegen een stroeve start. Er werd pas halverwege de tweede helft een doelpunt gemaakt door It Fean/Boelenslaan. Op dat moment hadden de roodhemden de goede flow te pakken en zette dit voort. De bezoekers kwamen echter niet verder dan een voorsprong van drie punten.

VZK/Donkerbroek oogde niet verloren. Zij kwamen weer terug tot een stand van 15-15. Hier putte de thuisclub nog meer zelfvertrouwen uit. VZK/Donkerbroek scoorde zes doelpunten op een rij, wat resulteerde in een stand van 18-15. Er werd aan beide kanten nog gescoord alleen het mocht niet baten voor It Fean/Boelenslaan. De scheidsrechter floot af met een 19-16 op het scorebord.

Het was alweer de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar voor It Fean/Boelenslaan. Volgend jaar, 12 januari, speelt It Fean/Boelenslaan een ‘uitwedstrijd’ in Houtigehage tegen TFS 1 om 19.20 uur.