Twee keer predicaat U op kleindierenshow De Aeikoer

Drogeham - Op de zeventigste kleindierententoonstelling van De Aeikoer in Drogeham hebben de keurmeesters tweemaal het predicaat U uitgedeeld. In de kleindierenhobby is dit predicaat vaak een utopie en wordt dit maar door enkele fokkers behaald.

In Drogeham werden een Nederlandse hoogvlieger van de heer Hagedoorn en een Barnevelder kriel van de heer Heddema met dit predicaat bekroond. Beide dieren voldeden aan alle eisen van de Nederlandse rasstandaard. Daarmee werd jarenlange inzet van beide fokkers beloond.

Naast bovenstaande winnaars werden er ook nog prijzen verdeeld bij de grote hoenders. Deze prijs werd in de wacht gesleept door de heer Huizinga. Bij de watervogels was deze eer voor de heer Meindertsma. Het mooiste konijn was van de heer Plutschouw en de mooiste cavia van het jongste lid van de vereniging Julian de Vries. Als laatste was de prijs bij de Serama’s voor de heer Venema.

Alle prijswinnaars werden vrijdagavond door het bestuur van De Aeikoer in het zonnetje gezet, waarna ook de dieren veel bewondering genoten. Naast bovenstaande zeven prijswinnaars waren er nog 546 dieren aanwezig in de kassen van rozenkwekerij Harholt aan de Lândyk in Drogeham.

Deze dieren varieerden van grote Twentse landganzen van meerder kilo’s tot de kleinste hoenders en konijnen van Nederland. Alle dieren werden donderdag gekeurd door professionele keurmeesters en voorzien van een passend predicaat. Uiteindelijk werden bovenstaande prijswinnaars gekozen als beste dieren van de tentoonstelling.

Kleindierenvereniging De Aeikoer kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op tentoonstelling. De afgelopen jaren kon dit jaarlijkse evenement tweemaal geen doorgaan vinden doordat vogelgriep zorgde voor een tentoonstellingsverbod.

Dit jaar is er van vogelgriep geen sprake en kon de tentoonstelling gewoon doorgaan. Mocht u dit jaar de tentoonstelling gemist hebben, volgend jaar begin oktober organiseert kleindierenvereniging De Aeikoer een jongdierendag en volgend jaar december is er weer een mogelijkheid om de driedaagse tentoonstelling te bezoeken.