Voetballers Achtkarspelen klaar voor de zaal

Harkema - Twintig teams, waaronder tien uit Achtkarspelen spelen tijdens drie dagen in Harkema, Buitenpost en Surhuisterveen om de prachtige bokaal en welgevulde enveloppen.

Het toernooi wordt dit jaar voor de achttiende keer gehouden. Het is voor de meeste verenigingen even een mooie voetbalgelegenheid tijdens de winterstop.

Vijf verschillende verenigingen uit Achtkarspelen hebben al eens het zoet van de toernooiwinst mogen smaken. Dat houdt in dat ook kleinere verenigingen niet altijd in de staart van het klassement hoeven te eindigen.

Toernooiwinnaar van het afgelopen jaar werd Buitenpost, dat toen in de finale Kollum versloeg. De loting is dit jaar in Twijzel gehouden en werd verricht door Alie van der Meulen, echtgenote van Jelle die op zijn beurt leider is van het eerste team van SC Twijzel.

De speeldata zijn dit jaar 24, 27 en 29 december. Op 24 december wordt er ’s middags gespeeld in Harkema en Buitenpost en op 27 en 29 december ’s avonds.

In poule A op 24 december in Buitenpost zitten Buitenpost, Oostergo, Rottevalle, GSVV en VVT. Een poule waar op voorhand Buitenpost favoriet is, maar de bal is rond. Van iedere poule gaan twee ploegen door naar de finaleavond.

In poule B op 24 december in Harkema zitten ASC, WTOC, Kollum, SC Kootstertille en Grijpskerk. Een zeer interessante poule. Grijpskerk is nieuwkomer op dit toernooi. Kollum en Kootstertille plaatsten zich vorig jaar voor de finaleavond en ASC wist het toernooi al tweemaal te winnen.

In poule C op 27 december in Buitenpost zitten Futsal Buitenpost, Opende, Golden Oldies, Friese Boys en SC Twijzel. Twee zaalvoetbalverenigingen versus Opende, dat zowel in de zaal als in de reguliere competitie speelt en Twijzel, dat zich de laatste jaren steeds weet te plaatsen voor de finaleavond. Friese Boys was in het verleden ook al eens winnaar van het DHW-toernooi.

In poule D op 27 december in Harkema komen onder meer de beide verenigingen uit Surhuisterveen uit: ’t Fean ’58 en Surhuisterveen. ’t Fean ’58 winnaar in 2016. Een heerlijke derby tussen de Feanster kemphanen.. Verder zitten Birdaard, Ropta Boys. eveneens nieuwkomer, en Harkema-Opeinde in deze poule. Laatstgenoemde staat bovenaan met het aantal eindoverwinningen. Maar liefst viermaal ging de wisselbokaal naar Harkema-Opeinde.

Voor de finaleavond op 29 december in Surhuisterveen blijven zoals gezegd de twee hoogst eindigende ploegen van iedere poule over. Daar wordt de wisselbeker uitgereikt en daar wordt de prijzenpot van 4000,- euro verdeeld. De loting voor de finalewedstrijden is op 27 december in Harkema na afloop van de voorronde aldaar.