Surhuisterveen pakt weer eens drie punten

Appelscha - Na twee nederlagen en een gelijkspel was het eindelijk weer eens raak voor Surhuisterveen. Stânfries werd met 1-4 verslagen.

In de eerste helft was het voor beide ploegen zoeken naar het goede gevoel. Surhuisterveen speelde beter en verzorgder, maar grote kansen bleven uit.

Toch werd Surhuisterveen in de loop van de eerste helft steeds sterker. In de laatste minuut voor de rust was het raak. Na een rommelige aanval zette Marco de Jong de 0-1 op het scorebord.

Direct na de rust rondde Feico Fokkinga een prima aanval af: 0-2. In de 55ste minuut scoorde Stânfries tegen, maar Surhuisterveen behield het betere van het spel. Wesley de Vries maakte de verdiende 3-1. Bij deze aanval bleef Dennis de Jong, inmiddels ingevallen voor Lammert Veenstra, na een stevige bodycheck goed op de been. De doelman van Stânfries leverde hier commentaar op, waarvoor hij een gele kaart kreeg. Hier was hij het niet mee eens. De goalie schold de scheidrechter nogmaals uit, waardoor hij de tweede gele kaart kreeg en kon vertrekken.

Na dit voorval maakte opnieuw Wesley de Vries een doelpunt: 1-4. Na deze goal kon Surhuisterveen de wedstrijd rustig de wedstrijd uitspelen. Dit gebeurde echter niet. Stânfries, dat met tien man speelde, scoorde zelfs nog twee keer: 3-4.

Na 47 minuten in de tweede helft floot de scheidsrechter af en kon Surhuisterveen de punten mee naar huis nemen. Zondag speelt de ploeg thuis tegen Gruno.