Rottevalle stelt teleur tegen hekkensluiter Friese Boys

Rottevalle - Voor Friese Boys, dat dit seizoen nog maar acht keer in actie kwam, was het tegen Rottevalle belangrijk om niet verder achterop te raken. Het elftal is de hekkensluiter van de vierde klasse C.

Gezien de stand op de ranglijst en de uitslag van de wedstrijd in Rottevalle – een 8-1 overwinning voor het elftal van Johannes Douma – was Rottevalle overduidelijk favoriet.  Maar waar de doelpunten in Rottevalle zo gemakkelijk vielen, was het in Kollumerzwaag een ander verhaal. Er werd zelfs helemaal niet gescoord: 0-0.

In de eerste helft hielden beide elftallen elkaar redelijk in evenwicht. Rottevalle mocht tweemaal een vrije trap op een gunstige plek nemen, maar het vizier van Steffen Schra stond niet op scherp. Ook Jorrit Schra kwam op links een keer goed  door, maar zijn schot ging voorlangs.

Ten slotte kregen ook Johan van der Veen en Erwin de Wind open kansen, maar  hun schoten verdwenen langs de verkeerde kant van de paal. Friese Boys was echter zeker niet minder en werd ook een paar keer gevaarlijk. Het leverde hachelijke momenten op in de doelmond van Rottevalle, maar doelman Robert de Jong redde knap.

Vlak voor de pauze moest de wedstrijd worden stilgelegd, vanwege een ernstige knieblessure van Jacco Bekkema. Voor het eerst weer meespelend (ingevallen voor Arjan de Haan, die ook met een blessure vervangen moest worden) was het opnieuw mis met zijn knieschijf. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis. Het duurde meer dan een halfuur voordat de wedstrijd hervat kon worden.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders dan in het eerste bedrijf. In de slotseconden had Erwin de Wind nog de winnende treffer kunnen maken.

Ondanks de 0-0 eindstand was het een enerverende voetbalmiddag, waarbij de conclusie luidt dat Rottevalle nog op de eerste uitzege wacht. Dat moet zaterdag dan maar gebeuren, als Rottevalle op bezoek gaat bij De Sweach.