Uitreiking cultuurprijzen Achtkarspelen

Buitenpost - De gemeente Achtkarspelen heeft de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen’ en de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen’ ingesteld opdat het culturele klimaat in de regio wordt gestimuleerd.

Tijdens een ‘kulturele jûn’ op woensdag 7 maart treden de vier finalisten op en worden de winnaars van de cultuurprijzen bekend gemaakt. De winnaar van de ‘Kultuerpriis 2018’ ontvangt een bedrag van €1.000,- en de winnaar van de ‘Oanmoedigingspriis jong talint 2018’ een bedrag van €500,-.

De culturele avond, in het gemeentehuis in Buitenpost, begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. 

Finalisten

De jury, bestaande uit Immie Jonkman (programmamanager LF2018), Andries Renema (coördinator Cultuurcentrum de Wâldsang) en juryvoorzitter Sjon Stellinga (wethouder cultuur Achtkarspelen), heeft voor beide cultuurprijzen twee finalisten gekozen, die een optreden verzorgen tijdens de uitreiking van de cultuurprijzen.

Voor de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2018’ zijn zes kandidaten genomineerd.

  • Fanfare De Bazuin, Augustinusga
  • Jacomijn Steen, Buitenpost (beelden)
  • Mannenkoor Westerlauwers, Buitenpost
  • Aafke Zuidersma, Kootstertille (winnaar Liet 2016)
  • Werkgroep Portraits & Paradise, Augustinusga
  • Revuploech Koatstertille

De jury heeft fanfare De Bazuin uit Augustinusga en de werkgroep Portraits & Paradise uit Augustinusga gekozen als finalisten voor de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2018’.

Voor de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2018’ zijn twee kandidaten genomineerd.

  • Jongereinploech Fryske Krite, Buitenpost
  • Margriet Kootstra, Harkema (schrijfster)

De jury heeft beide kandidaten gekozen als finalisten voor de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2018’.

Culturele klimaat in Achtkarspelen

De ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2018’ wordt toegekend aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat in de gemeente Achtkarspelen. De ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2018’ is bedoeld als aanmoediging voor jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het terrein van cultuur. De cultuurprijzen worden tweejaarlijks toegekend en zijn een blijk van waardering voor de inwoners die zich inzetten voor cultuur in onze gemeente.