Spanning loopt hoog op in ranglijsten TTS-competities

Surhuisterveen -  SURHUISTERVEEN - Met nog drie ronden te gaan is de spanning om te snijden in de beide groepen van de onderlinge competitie bij damclub TTS te Surhuisterveen.

Meerdere deelnemers hebben nog de mogelijkheid om in de laatste ronden hun kans te pakken algeheel kampioen te worden of promotie via de B-groep te realiseren. Ranglijst groep A:
  1. Gerrit Terpstra 18-43
  2. Rein van der Wal 16-34
  3. Haye Wittermans 19-25
B-groep:
  1. Tjidsger Veenstra 21-49
  2. Bareld Bekkema 21-46
  3. Willem Hofstede 22-46
  4. Jan Kunnen 20-44
Deze rangschikking kwam tot stand na het spelen van ronde 24 waar de volgende uitslagen waren te noteren. Tjidsger Veenstra was te sterk voor Johannes Baron en nam door zijn overwinning de koppositie in. Symen Atsma was terug van weggeweest en versloeg veteraan Henk W. de Bruin. Wijtze van der Meulen nestelde zich in de subtop door de overwinning op Durkje van Beets. De titanenstrijd tussen kanshebbers Bareld Bekkema en Jan Kunnen eindigde na een verwoed gevecht in remise waardoor beide kemphanen in de resterende wedstrijden nog vol aan de bak zullen moeten. Reint Elzinga wist Willem Hofstede een puntje af te snoepen hetgeen als een goed resultaat mag worden genoemd. Gerrit Terpstra behield kansen op de titel door de aanvalsdrift van Karel de Bruin rustig te benaderen en met voordeel uit het middenspel de volle winst te behalen. Rein van der Wal - de concurrent van Terpstra - speelde twee partijen en wel tegen Luitzen van der Heide en Jan Hoogsteen. De pot tegen Van der Heide werd gewonnen en tegen Hoogsteen werd remise gespeeld. Hoogsteen, één der senioren in deze groep, speelt dit seizoen als een dijk en verschijnt in toernooibase regelmatig in het blauw. Door deze resultaten blijft het de komende twee weken ongemeend spannend. De partij tussen Haye Wittermans en Ate Oosterhof was voor de ranglijst minder belangrijk en met de remise waren beide spelers zichtbaar tevreden. Dit was ook het geval in de derby tussen Anton van der Ploeg en Henk Westerhof. Nadat in het middenspel verwoed werd gevochten, bleek na vereenvoudiging en het nodige hakwerk in de eindfase remise de beste uitkomst. De uitslagen op een rij: Johannes Baron              - Tjidsger Veenstra      0-3 Symen Atsma                  - Henk de Bruin           3-0 Durkje van Beets             - Wytze vd Meulen     0-3 Willem Hofstede              - Reint Elzinga             1-1 Bareld Bekkema              - Jan Kunnen               1-1 Gerrit Terpstra                 - Karel de Bruin            3-0 Luitzen vd Heide              - Rein vd Wal               0-3 Jan Hoogsteen                 - Rein van der Wal       1-1 Haye Wittermans             -  Ate Oosterhof            1-1 Anton vd Ploeg                - Henk Westerhof          1-1 Foto: © NDC mediagroep