Kans op sneeuw in de nacht naar zondag

REGIO - Er is sneeuw op komst! In het midden, oosten en noorden van het land kan het in de nacht naar zondag enige tijd sneeuwen en vooral het noorden en oosten maken kans op een witte wereld op zondagochtend. Lang duurt de sneeuwpret niet. De sneeuw gaat over in regen. Komende dagen is het droog en koud. Morgen en zaterdag ligt de middagtemperatuur rond of net boven het vriespunt en in de nachten vriest het op uitgebreide schaal.

Zaterdagavond valt als eerste neerslag in Zeeland. Hier valt regen met misschien even wat natte sneeuw en al snel valt alleen maar regen. Landinwaarts valt in de nacht langdurig natte sneeuw en in het midden, oosten en noorden van het land kan sneeuw tijdelijk blijven liggen. In Groningen valt de eerste neerslag pas aan het einde van de nacht. In het midden gaat de neerslag dan al over in regen. Ook kan het lokaal kort ijzelen.

Kan je een sneeuwpop maken?

Als je zondagochtend de gordijnen opendoet is de kans op een witte wereld vooral groot als je in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel of het oosten van Gelderland woont. Wil je een sneeuwpop maken ga dan direct naar buiten. In de loop van de ochtend gaat de neerslag steeds meer over in regen.

Morgen en zaterdag gevoelstemperaturen dik onder het vriespunt

Morgen is het droog en koud. In het noorden, midden en oosten is het grotendeels bewolkt en in het zuiden en westen wat zonniger. Het wordt 1-2 graden, maar door een matige (noord)oostenwind is het voor het gevoel -2 tot -4.

Zaterdag verloopt vrij zonnig, maar wel nog kouder. Het kwik komt amper boven 0 en vooral in het noordoosten is kans op een ijsdag (maximumtemperatuur onder 0). Door een matige tot vrij krachtige zuidooster ligt de gevoelstemperatuur zaterdagmiddag rond -5, laat Weeronline weten.